Artscattleimprovement
Image default
Vakantie

Op vakantie in de Bollenstreek

Een fijne camping in de Bollenstreek, wij weten er eentje te noemen! Dit is namelijk camping Sollasi, gelegen in Noordwijkerhout en midden in de Bollenstreek. Noordwijkerhout is een klein dorp dat grenst aan Noordwijk, het prachtige kustplaatsje in Zuid-Holland. Op een kleine afstand ligt Lisse, de hoofdstad van de Bollenstreek waar tevens de Keukenhof te vinden is. Vanuit de camping komt u ongelofelijk snel de eerste bollenvelden tegen, welke echt prachtig zijn wanneer deze in bloei staan. Het is dan ook niet zo gek dat de Bollenstreek elk jaar zeer veel toeristen trekt. De periode waarin de velden in bloei staan ligt tussen eind maart en begin mei. Uiteraard is de bloei van de bollen afhankelijk van het weer, de periode kan dus iets afwijken.

De eerste bloemen die op de velden te bewonderen zijn, dat zijn de krokussen en de narcissen. Daarna volgen de hyacinten en de vroege tulpen. Aan het einde van de bollenperiode staan als laatste de tulpen in bloei. Bollenvelden zijn beschermd en eigendom van boeren. Het is dan ook niet de bedoeling om de velden te betreden, hoe uitnodigend dit ook is. Onder onze schoenen kunnen we ziektes meenemen en er is natuurlijk veel risico om de bloemen en bollen te vertappen wanneer je in het veld gaat staan. Speciaal voor mensen die de mooiste foto’s tussen de bollenvelden willen maken hebben meerdere boeren speciale stukjes bollenveld opengesteld voor publiek. Dit zijn de velden die je wel mag betreden. Wanneer dit mag staat het duidelijk bij het veld aangegeven. Deze velden worden speciaal aangelegd voor publiek, waardoor er vele verschillende kleuren bollen tegelijkertijd in bloei staan. Dit resulteert in de mooiste kiekjes.

Camping en vakantiepark

Liever een huisje huren bij Noordwijk? Ook dit kan bij Sollasi. De camping is namelijk niet het enige bezit van Sollasi, er is ook een ruim en fijn vakantiepark direct grenzend aan de camping.

De omgeving is niet alleen in trek vanwege de bollenvelden. Ook het strand, de duinen en bossen, welke allemaal op een steenworp afstand van de camping en het vakantiepark liggen, zijn bij veel mensen erg in trek. Bij Sollasi ga je zeker weten enorm genieten van je vakantie!

https://www.sollasi.nl/