Artscattleimprovement
Image default
Zorg

Op welke manier kunt u als werkgever omgaan met mantelzorg in Tilburg?

Bent u mantelzorger voor een familielid of ander persoon die u naast staat en heeft u daarnaast nog een baan in loondienst? Dan kan het mantelzorgerschap u wellicht zwaar vallen op sommige momenten. Om ervoor te zorgen dat u op het werk zo goed mogelijk kunt blijven functioneren, kunt u er een gesprek over aangaan met uw werkgever. Het is belangrijk om te laten weten dat u mantelzorger bent, als u een baan aanneemt. Ontdek op welke manier mantelzorg in Tilburg door Mantelzorgmakelaar Reeshof op de werkvloer minder problemen kan opleveren.

Op welke manier kan een werkgever mantelzorg in Tilburg ondersteunen?

Wanneer een werkgever personeel in dienst neemt, die ook mantelzorg in Tilburg uitvoeren, is het belangrijk om een positief mantelzorgersbeleid samen te stellen. Dit kunnen leidinggevenden doen door samen met de werknemers op zoek te gaan naar een maatwerkoplossing om stress op de werkvloer te voorkomen. Verder kan er gesproken worden over het aanpassen van werktijden, de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken en tijdelijke veranderingen in het verdelen van de taakverdeling. Als ondernemer kun je contact opnemen met Mantelzorgmakelaar Reeshof om erachter te kijken hoe mantelzorg in Tilburg ondersteund kan worden. Ontdek zelf als mantelzorger wat er mogelijk is voor u.

Welke voordelen zitten er aan een positief mantelzorgbeleid op de werkvloer?

Mantelzorg in Tilburg is een belangrijk aspect van mensen hun dagelijkse leven. Daarom is het voor werkgevers belangrijk om een positief mantelzorgbeleid in Tilburg te creëren. Wanneer mantelzorgers zich gesteund en begrepen voelen, zelfs op de werkvloer, dan zorgt dit ervoor dat de zware taak die zij op zich nemen, te doen blijft. Voordelen van een mantelzorgersbeleid op het werk zijn onder andere een toename van de loyaliteit van werknemers, duurzaam inzetbare werknemers, minder verzuim, een gezonde werk- en privé balans. De werkgever krijgt een aantrekkelijk imago en kan andere mantelzorgers aantrekken.