Artscattleimprovement
Image default
Electronica en Computers

Verborgen camera’s

Verborgen camera’s zijn heimelijke camera’s die worden gebruikt om een bepaald gebied te bewaken. Zij worden gewoonlijk op verborgen plaatsen geïnstalleerd of op een slimme manier vermomd in andere onverdachte voorwerpen. De camera neemt voortdurend beelden op in zijn gezichtsveld, die kunnen worden opgehaald en bekeken op een computer of TV-monitor. Zowel gelijktijdige als opgenomen televisie-uitzendingen zijn mogelijk.

Het belangrijkste gebruik van verborgen camera’s is beveiliging. Bijna alle warenhuizen, banken, ziekenhuizen, luchthavens, enz. hebben verborgen camera beveiligingssystemen. Deze camera’s zijn aangesloten op een monitor in de bewakingscabine, die continu bemand is. Meerdere camera’s kunnen op dezelfde monitor worden aangesloten en zo een CCTV-netwerk vormen. Verborgen CCTV-camera’s zijn zeer populaire beveiligingsapparatuur.

Voor thuisgebruik zijn kleinere verborgen camera’s verkrijgbaar, die ook wel spy cams of nanny cams worden genoemd. Ze worden op geheime plaatsen in huis geïnstalleerd, zodat mensen de oppas van hun kinderen of de verzorgers van ouderen in de gaten kunnen houden terwijl ze niet thuis zijn.

Vroeger waren verborgen camera’s grote apparaten die niet gemakkelijk te verbergen waren. Maar de huidige camera’s zijn zo klein dat zij zelfs als een overhemdsknoop kunnen worden vermomd. Het belangrijkste onderdeel van de camera is de lens, die helder moet worden gehouden om geen vertroebelde beelden te krijgen. Lenzen zijn verkrijgbaar in miniatuurformaat, zodat de grootte van de camera zelf zeer klein kan zijn. Het mooie van een verborgen camera is dat hij een duidelijk gezichtsveld kan hebben zonder zelf gezien te worden.

Verborgen camera’s hebben ook vele andere toepassingen. Dergelijke camera’s worden geïnstalleerd op verkeerssignalen om het verkeer te regelen. Mensen die signalen negeren kunnen worden ingerekend door ze op het scherm te bekijken. Zelfs dreigende ongelukken kunnen worden voorkomen.

Het gebruik van verborgen camera’s is echter ook een controversiële kwestie. Veel mensen beschouwen een verborgen camera als een inbreuk op de privacy. Hoewel Verborgen Camera’s erin geslaagd zijn om verschillende winkeldieven op te pakken, wint juist het aspect dat Verborgen Camera’s iedereen als schuldig beschouwen aan controverse. Een andere grote controverse is het gebruik van verborgen camera’s op privéplekken zoals hotelkamers en toiletten, en het gebruik van de beelden voor pornografische doeleinden via het internet. Het gebruik van verborgen camera’s is gebonden aan verschillende wetgevingen, die van staat tot staat verschillen. Desondanks worden verborgen camera’s over de hele wereld steeds meer gebruikt voor beveiliging en misdaadpreventie.

https://www.securitythuis.nl/