Artscattleimprovement
Image default
Electronica en Computers

Een iPad kopen: nieuw of tweedehands?

Wanneer je een iPad wil gaan kopen, kun je je afvragen of je gaat voor een spiksplinternieuwe iPad of voor een tweedehands model. Natuurlijk verwacht je van zowel een nieuwe als tweedehands apparaat dat deze werkt naar behoren. En weet je dat een tweedehands iPad een stuk goedkoper moet zijn. Maar wat is het prijsverschil eigenlijk? En wist je dat je ook voor refurbished kunt gaan als alternatief? Wij zullen je alle verschillen tussen nieuw, tweedehands en refurbished op een rijtje voor je zetten. We beginnen met de voor- en nadelen van een nieuwe iPad kopen ten opzichte van tweedehands en refurbished.

Nieuwe kopen

De meest voorkomende manier om een iPad te kopen. Naar schatting wordt nog ten minste 7 op de tien iPads nieuw aangeschaft. Een groot voordeel is dat nog niemand deze iPad heeft gebruikt, waardoor er zeker geen krassen op het beeldscherm en de behuizing zitten. Dit geldt ook wat betreft de software, die is helemaal schoon, zodat je de apps volledig naar eigen wens kan inrichten. Je komt geen oude foto’s tegen van een vorige gebruiker, of andere restdata die de iPad onnodig vertraagt. Een nieuwe iPad werkt volledig vlekkeloos, waarbij je daarnaast 2 jaar fabrieksgarantie op het aangekochte model krijgt. Wat betreft assortiment kun je in de retail en online winkels, veelal alleen de meest recente iPads kopen. Het gaat hier op moment van schrijven om de iPad 2019, iPad Air 2019, iPad Mini 2019 en iPad Pro 2018. Hier en daar zijn er nog gewone iPads uit 2018 te koop. Maar die zullen snel uit het nieuwe assortiment verdwijnen. Een ander voordeel is dat de software door een nieuwe iPad te kopen, het meest lang zal worden blijven ondersteund. Zo ben je ervan verzekerd dat je lang met je nieuwe tablet kan doen. 

Een nadeel van een nieuwe iPad kopen is dat de nieuwprijs zal moeten worden betaald. Deze prijs is hoger dan bij tweedehands en refurbished opties. Verder gaat Apple ook steeds meer de kant op van draadloos opladen en verwijdert men de audio jack. Dit wordt door een groot deel van de community niet gewaardeerd. Het kan daardoor voorkomen dat bij de allernieuwste modellen, er geen hardware opties op zitten zoals je bent gewend en eerder een verslechtering dan een verbetering is. Draadloos opladen is hier een voorbeeld van. Dit lijkt heel erg leuk, alleen zorgt het voor een minder lange levensduur van de accu van een iPad.

Tweedehands kopen

Er zijn vele plekken waarmee je tweedehands’ een iPad kan kopen. Zoals bij Marktplaats, via een bekende of het online platform Ebay. Een alternatief is refurbished. Daar zullen we je straks meer over vertellen. Wanneer je een tweedehands iPad koopt, is deze goedkoper dan een nieuwe. Het hangt echter helemaal van de (particuliere) verkoper af voor welke prijs deze de iPad wil wegdoen. Als je iemand goed kent, wil diegene de iPad wel voor een vriendenprijs aan je afstaan. Waardoor je aanzienlijk in kosten kan besparen. Echter zien wij dat tweedehands iPads op sites zoals Marktplaats toch vaak redelijk aan de prijs zijn. Goedkoop is het vaak niet, mensen proberen op dit soort online marktomgevingen zoveel mogelijk voor hun tweedehands artikelen te vangen. Gunstig geprijsde producten worden heel snel door tweedehands opkopers aangekocht, waardoor veel particulieren vaak naast het potje pissen om voor een gunstige prijs een tweedehands iPad te kopen. Een belangrijk nadeel van tweedehands is dat je totaal niet weet wat de technische staat van het product is. Je kunt bijvoorbeeld niet voor aankoop testen of de accu nog wel lekker werkt. Alleen de zichtbare gebruikssporen kun je zien, zoals een krasje op de achterkant van de iPad bijvoorbeeld. Verder krijg je geen enkele vorm van garantie. What you see is what you get. Dit werkt anders bij refurbished iPads.

Refurbished iPad aanschaffen

Een refurbished iPad is een tweedehands tablet die is opgeknapt/ gerenoveerd. Refurbished bedrijven kopen tweedehands producten op en controleren deze op een goede werking. Op alle onderdelen die in een iPad zitten. Waar de prestatie niet goed is, wordt er een onderdeel vervangen. Uiteindelijk worden de volledig gecontroleerde, goed werkende iPads als refurbished verkocht. Je bent dus zeker van een goede werking bij refurbished. Zoals bij deze tweedehands tweedehands iPad van iUsed.nl. Bovendien krijg je twee jaar garantie! Net als bij een nieuw product. Refurbished komt hiermee zowel deels met de voordelen van een nieuwe iPad, als een tweedehands model. Het aanbod refurbished iPads omvat alle niet meest recente modellen. Echter ook niet te oud, omdat deze niet fijn meer in gebruik zullen zijn en geen software ondersteuning van Apple blijven houden. Refurbished producten zijn over het algemeen enkele jaren geleden uitgebracht. Het assortiment is daardoor groot en divers! Aan de andere kant vind je niet altijd een refurbished iPad in de kleur en opslaggeheugen die jij voor ogen hebt. Het is afhankelijk van de inkoop welke kleuren en opslaggeheugens je kunt aankopen. Refurbished kent een lagere prijs dan nieuw, bij een gemiddelde iPad €50 tot €100 goedkoper. Het is erg goed voor het milieu om een refurbished iPad te kopen, door de verlengde levensduur. Al met al is refurbished beter dan een gewone tweedehands iPad kopen. De prijs is maar net iets hoger, waar je wel geniet van de garantie en zekerheid over de werking van het apparaat. Struin dus niet langer op Marktplaats, maar zoek in Google naar: refurbished iPad.