Artscattleimprovement
Image default
Bedrijven

Het selectie assessment maakt het solliciteren duidelijker

Wanneer je een sollicitatiegesprek gaat voeren met je potentiele nieuwe werkgever, dan worden er vaak veel vragen aan je gesteld. Immers wil de werkgever weten wat voor vlees hij of zij in de kuip heeft en wat voor soort persoon jij bent. Er moet met je worden gewerkt en het is belangrijk dat je binnen een team goed past en dat je daarnaast ook aansluit bij de werkzaamheden die moeten worden gedaan met betrekking tot je ervaring op werkgebied, je opleidingsniveau, je kennis en de bijdrage die je kunt leveren aan een bedrijf. Daarnaast kan de werkgever ook goed een blik werpen op je cv om te kijken wat voor een soort persoon jij bent. Nadat de eerste rondes zijn geweest is een duidelijke selectie assessment voor een werkgever een zeer verstandige keuze. 

Geschiktheid sollicitant

Het selectie assessment is ervoor bedoeld om te zorgen dat de werkgever meer informatie krijgt over de sollicitant, zoals de geschiktheid van een persoon binnen een bepaalde functie. Dit is natuurlijk ontzettend belangrijk, omdat er moet worden gekeken naar de manier waarop iemand past binnen het bedrijf. Dit moet wel goed aansluiten bij de waarden die de werkgever hier aan hecht. Het gaat hierbij niet alleen maar om het houden van een simpel interview, maar een selectie assessment betreft meer diepgaande vragen en laat je kennis maken met relevante informatie. 

Eisen

Iedere functie heeft weer andere functie-eisen waar je mee te maken krijgt. Omdat je daar volgens een werkgever wel aan moet voldoen, moet dit worden getest tijdens de sollicitatie procedure. Van te voren wil je als werkgever uiteraard al kennis hebben van hetgeen dat je in huis haalt, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan en spijt hebt van de keuze die je hebt gemaakt. Een selectie assessment helpt daar goed bij.