Artscattleimprovement
Image default
Business / Food and Related Products

High tea in Duiven

De high tea is een ongelofelijk populair concept geworden in Nederland de afgelopen jaren. Veel mensen vinden het leuk om even bij te kletsen en te relaxen onder het genot van een ‘high tea’. Hierdoor bieden ook steeds meer bedrijven de mogelijkheid om een high tea te ervaren in zijn puurste vorm. Zo ook bij brasserie de mooie dagwaar het vanaf nu mogelijk is om een high tea middag of avondje te plannen!

Wat is een high tea nou precies?

Een high tea komt uit de Engels cultuur waar het voor een maaltijd staat . De high tea is oorspronkelijk bedoeld voor de arbeiders die rond zes uur in de avond thuiskomen en deze maaltijd nuttigen. De oorsprong van de terminologie high tea komt van het feit dat dit aan een normale tafel gehouden wordt waarbij de Engelse ‘Afternoon tea’ aan een salontafeltje gehouden wordt. 

De oorsprong van de high tea

In Engeland, Ierland en Schotland is een maaltijd met gerechten zoals witte bonen en tomatensaus of worstjes, eieren en kaas een high tea. In Engeland spreken ze dan ook wel van een ‘tea’ wanneer met het avondmaal bedoelt. Het fungeert dus als synoniem voor supper of dinner.

De Nederlandse ‘high tea’ is eigenlijk een slap aftreksel van het origineel. In Nederland zien we het als een luxueus middagritueel maar in oorsprong is het dat dus helemaal niet. Voor ons is een high tea een lichte maaltijd gecombineerd met een ‘afternoon tea’ dus een theetje erbij. Dat onze high tea in Nederland niet exact overeenkomt met het origineel neemt niet de charme weg. Dus ben jij van plan om binnenkort met je vriendinnen een high tea in te plannen? Doe dat dan bij brasserie de mooie dag bij deze site van brasserie een mooie dag. En hopelijk tot snel!