Artscattleimprovement
Business / Food and Related Products

Wat voor zorgverzekering als je zwanger bent

Wat doen met zorgverzekering als je zwanger bent? Dat is een veelgestelde vraag waar we vandaag antwoord op zullen geven. Je kan ieder jaar overstappen naar een andere verzekering, dit is echter alleen mogelijk in de maand december. Tussentijds overstappen is niet mogelijk, enkele uitzonderingen daargelaten.

Ben je van plan om komend jaar zwanger te worden dan kan je nu alvast beginnen met orienteren. Wil je thuis bevallen of toch liever in het ziekenhuis. Wil je cursussen gaan volgen of niet. Op basis van deze gegevens kan je een geschikte zorgpolis gaan uitzoeken. Weet je nog niet of je een kind wilt dan kan je toch alvast overstappen.

Er zijn speciale zorgverzekeringen voor vrouwen, maar deze hoeven niet altijd de goedkoopste te zijn. Wil je alle verzekeringen met elkaar vergelijken dan kan je ook gebruik maken van Independer of Hoyhoy.

Het kan ook zijn dat je al de juiste polis in jouw bezit hebt, in dit geval hoef je niet over te stappen van zorgverzekering. Wat de goedkoopste zorgverzekering van dit jaar wordt is nog niet bekend maar meestald zijn het Zekur en AnderZorg.

Ben je eenmaal bevallen, vergeet dan niet volgend jaar op nieuw over te stappen anders loop je het risico dat je oververzekert bent. Let wel op, ook dan kan je alleen overstappen in de laatste weken van het jaar. Elke dag worden er ongeveer 350 nieuwe baby’s geboren in Nederland. Let bij het kiezen van de juiste zorgverzekering niet alleen op prijs maar probeer een combinatie te kiezen. Het eigen risico is soms verstandig maar soms pakt het achteraf duurder uit.

http://www.zorgverzekeringzwanger.nl