Artscattleimprovement
Image default
Zakelijke dienstverlening

Alles over observability

Er bestaat een duidelijk verschil tussen Observability en Monitoring. Beide van deze termen gaan over het monitoren van problemen. Door middel van monitoring kan je zien wanneer er een probleem plaatsvindt of wanneer er iets mis is, en door observability kan je leren waarom dit probleem er is. Door middel van de Full Stack Observability van Tuuring kan je op brede scala data verzamelen, normaliseren en analyseren zodat deze vertaald kan worden in bruikbare en zinvolle informatie. 

Het proces van Observability

Door middel van Observability bij belangrijke workloads toe te passen kan je preventief werken. Als er een scenario plaatsvindt waarin een probleem moet worden opgelost, weet je door middel van observability wat het probleem is en hoe je eraan kan werken. Omdat je nu de oorzaak van het probleem weet kan je in de toekomst ook preventief werken om te voorkomen dat het probleem opnieuw gaat gebeuren.  Wanneer je kiest om Tuuring Full Stack Observability te integreren in het systeem kan dit dus leiden tot de optimale performance. 

Wanneer je kiest om Tuuring te integreren in je bestaande systeem wordt de performance van verschillende workloads gemonitord door de onderliggende applicatie keten wat vaak gebeurt via een silo-aanpak. Door middel van de gegevens van deze systemen te monitoren worden de prestaties en statische gegevens gevoerd naar een AI-systeem dat de relevante informatie opslaat en de analyseert. Wanneer er een probleem plaatsvindt kan je deze detecteren door middel van de monitoring en door middel van de Observability kan je er nu ook achter komen waarom het probleem plaatsvindt. 

Wanneer de data is verzameld kan het systeem er ook voor zorgen om patronen te markeren die als inefficiënt worden beschouwd of erg verspillend zijn. De data van het systeem wordt weergegeven op een plezante visuele manier waardoor het gemakkelijk af te lezen is van een dashboard of applicatie. Hierdoor kunnen de oplossingen en applicaties geoptimaliseerd worden. Daarnaast biedt het systeem ook oplossingen voor alarmering om op tijd gebaseerde rapporten te maken of om deze waarschuwingen door te sturen naar de belangrijke ITSM-systemen van het bedrijf. Meer lezen over full stack observability? Klik dan hier!

De aanpak van Tuuring

Door middel van ICT-processen in het bedrijf overzichtelijker te maken kan je veel informatie binnen krijgen waar je eerst niet bekend over was. Als eerst kan je natuurlijk de efficiëntie en performance van de systemen in een gemakkelijk overzicht visualiseren. Daarnaast kan je er ook voor zorgen dat je gemakkelijker meldingen krijgt van een alarm die ervoor zorgt dat je optimaal alert blijft over problemen in het systeem.

Door middel van de software analyse systemen die wij aanbieden bij Tuuring hopen wij de performance van bedrijven te verbeteren. Door middel van de juiste oplossingen en integratie in het systeem kan je de ervoor zorgen dat je bedrijf optimaal functioneert. Full Stack Observability heeft veel voordelen op het huidig bestaande ICT-systeem van je bedrijf. De aanpak van Tuuring vind je hier.

https://tuuring.com/