Artscattleimprovement
Image default
Zakelijke dienstverlening

Outplacement Breda

Outplacement wordt soms overwogen wanneer er sprake is van een reorganisatie binnen een bedrijf en men noodgedwongen afscheid moet nemen van medewerkers. Of outplacement wordt ingezet wanneer een werknemer niet goed meer functioneert en er geen alternatieve functie binnen het bedrijf aanwezig is. Ook dan kan outplacement uitkomst bieden.

Voordelen van outplacement

Er zijn dus diverse redenen waarom bedrijven en werknemers gebruik maken van outplacement. Het uit handen geven van outplacement is een logische keuze. Het begeleiden van een werknemer kost veel tijd en energie en is bovendien een specialisme wat veel personeelsafdelingen niet in huis hebben. Daarbij speelt ook mee dat de werknemer vaak geen vertrouwen heeft in de werkgever van wie hij ontslag aangezegd heeft gekregen. Een outplacementbureau kan dus veel toegevoegde waarde hebben. Dat geldt ook voor Outplacementbureau Werkcontact in Breda. De expertise en het netwerk van Werkcontact kan veel toevoegen en verhoogt het vinden van een nieuwe baan voor de werknemer aanzienlijk.

Maatwerk

Vaak is outplacement maatwerk. De uiteindelijke inhoud van outplacement hangt af van de startsituatie van de werknemer en de doelen die gesteld worden. Een standaard traject is er dan ook niet. De volgende onderdelen kunnen mogelijk van toepassing zijn:
–    Intakegesprek op kantoor in Breda;
–    Testen van de werknemer (competenties, interesses, etc.);
–    Loopbaancoaching- en advies;
–    Sollicitatietraining- en begeleiding;
–    Jobhunting (gericht op functies in Breda);
–    Nazorg/eindgesprek;
–    Etc.

Meer weten over outplacement?

Bij Outplacementbureau Werkcontact in Breda kunt u altijd vrijblijvend terecht voor een oriënterend gesprek over de mogelijkheden van outplacement. Zowel werkgevers als werknemers zijn welkom en er worden geen kosten in rekening gebracht voor een eerste adviesgesprek. Werkcontact is al meer dan 16 jaar actief als outplacementbureau in Breda en de Brabantse regio. Het kantoor in Breda haalde afgelopen jaar een plaatsingspercentage van 91 procent . Ruim 9 van de 10 mensen die gebruik maakten van outplacement via Werkcontact vonden binnen 6 maanden een nieuwe baan.

Outplacementbureau Werkcontact in Breda

https://www.outplacementverzekering.nl