Artscattleimprovement
Image default
Zakelijke dienstverlening

Voedselveiligheid is belangrijk; een koelcontainer huren is dé oplossing

Wilt u een koelcontainer of een koelcel huren? Bij Douven Verhuur huurt u eenvoudig een hoogwaardige koelcontainer of een koelcel voor koelen en vriezen. U kunt kiezen uit een REEFER container of een HACCP container. Een REEFER container is een vakterm voor koelcontainer. REEFER is een afkorting van het Engelse refrigerated container. Vaak afgekort tot reefer. Ook non-food producten zoals bloemen worden hierin vervoerd of bewaard. Een HACCP container voldoet aan de regels rondom HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points). Deze standaard wordt gebruikt als managementsysteem voor voedselveiligheid. Ze zijn onmisbaar in de voedingsindustrie en de horeca, want bij het verwerken van voedingsmiddelen kunnen er dingen misgaan ten koste van de voedselveiligheid. De HACCP is een systeem voor het opstellen van een voedselveiligheidsplan, verplicht voor alle organisaties en bedrijven die werken met voeding. Wanneer u gebruikmaakt van de HACCP container, dan voldoet u automatisch aan deze eis. U wordt dan wel periodiek gecontroleerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Voedselveiligheid waarborgen door een koelcel te huren

Wanneer u werkt met voedsel, dan is de veiligheid enorm belangrijk. Een koelcel of een koelcontainer huren is dan noodzakelijk. Want wat zou het vervelend zijn als één van de bezoekers van bijvoorbeeld uw evenement of festival ziek wordt van het eten van bedorven voedsel. Behalve niet leuk voor degene die ziek is geworden, is het ook niet bevorderlijk voor de naam van uw bedrijf. Het is daarom van groot belang om voor goede koeling te zorgen van uw producten. De NVWA controleert hier ook regelmatig op. Voor mobiele bedrijfsruimten gelden er overigens ook specifieke eisen. Voorkom een boete en verdiep u van tevoren goed in de hygiëneregels.

Tips voor voedselveiligheid

Naast het goed koelen van uw producten door een koelcel of een koelcontainer te huren is er nog meer waar u zelf op kunt letten. Zo moet de mobiele keuken goed schoongehouden worden, de bereider van voedsel moet werken met schone handen of handschoentjes dragen en nog meer. De oppervlakte waar voedsel op bereid wordt, moet altijd goed schoon worden gehouden en mag niet kapot zijn. Er mogen dus geen scheurtjes of iets dergelijks in zitten. En u moet ervoor zorgen dat afvalresten netjes afgevoerd worden. Laat ze dus niet rondslingeren.