Artscattleimprovement
Image default
Business / Food and Related Products

Drinkt u liever een lungo of espresso?

Zoals u waarschijnlijk wel weet, zijn espresso capsules in twee bekende varianten verkrijgbaar: lungo en espresso. Velen vragen zich echter af, wat precies het verschil maakt tussen deze twee versies. Is er een verschil in de soorten koffie die worden gebruikt? Zit er in een lungo capsule allicht meer koffie dan in een espresso capsule, simpelweg omdat een lungo een grotere kop koffie produceert? En wat is nu precies het verschil in sterkte? Het is helemaal niet zo gek dat u zich dit afvraagt, beide capsules zijn in feite precies even groot. Hierbij een korte uitleg!

Espresso capsules en lungo capsules bevatten evenveel koffie

De fabel dat een lungo capsule meer koffie bevat, kunnen wij alvast voor u uit de weg ruimen. Het is in het geheel niet mogelijk om meer koffie toe te voegen aan een bepaalde capsule, omdat de hoeveelheid koffie precies is afgestemd op de manier waarop de koffie wordt bereid. Indien een capsule meer koffie zou bevatten, zou de capsule teveel onder druk staan. Het zetten van een kopje koffie is dan zo goed als onmogelijk.

Er zit wel een verschil in de soorten koffiebonen die worden gebruikt voor de desbetreffende capsule. Een kopje espresso dient klein te zijn, doch doet het kleine formaat niet onder aan de smaakbeleving. Een kopje espresso heeft veelal een lichtelijk explosief karakter; een kleine snelle oppepper. Een lungo daarentegen is ietwat zachter en meer gericht op het langer kunnen genieten van een kopje koffie. De bonen die voor een lungo worden gebruikt zijn daardoor vaak wat milder, zodat het kopje koffie een meer fluweelachtig karakter krijgt. U ziet dit ook terug in de intensiteit van de capsules: een lungo is vaak iets zachter dan een espresso caspule. Het karakter van de koffiebonen is dus hetgeen het uiteindelijke doel van de capsule bepaalt!

Bij L’Or bent u aan het juiste adres voor een heerlijk kopje koffie

Of u nu een espresso liefhebber bent of liever een lungo nuttigt, bij L’Or bieden wij voor elke situatie een passende capsule. Al onze capsules worden met de grootste zorg vervaardigd, zodat u keer op keer kunt genieten van een heerlijk vers kopje koffie. Laat ons assortiment vooral tot u spreken om de capsule te vinden, die het beste bij u past.

 

https://www.lorespresso.com/nl-nl/capsules-kopen/c-174/