Artscattleimprovement
Image default
Business / Food and Related Products

Tips voor werkgevers

Als je als ondernemer werknemers hebt wil je dat ze tevreden zijn in hun werkomgeving. Dit kan immers de productiviteit verhogen. Er zijn wat tips die je kunnen helpen bij het tevreden krijgen en behouden van het personeel die je hier in dit artikel terug kunt vinden.

Ten eerste moet je de werknemers waarderen om hun inzet bij het bedrijf. Zeker werknemers die zich extra inzetten zou je kunnen laten weten hoe erg je het waardeert dat zij zich zo inzetten. Ook als ze extra inzet tonen zou je dit door middel van een beloning of waardering kunnen laten weten. Het personeel zal dit erg fijn vinden en dit kan ook weer de werk prestaties verhogen. Ondersteun ook een gezonde werk-life balans. Je zou dan kunnen kijken naar werknemers die soms thuis kunnen werken of kijken naar een flexibele werk indeling of iets anders. Wat ook erg kan helpen om de tevredenheid te verhogen is door activiteiten te organiseren. Denk aan een bedrijfsuitje, borrel, etentje of iets anders. Dit kan aanzienlijk helpen. Ondersteun ook ontwikkeling. Bied ruimte voor het personeel om zich te kunnen ontwikkelen en doorgroeien binnen de onderneming. Dit kan ook helpen om het personeel meer tevreden te krijgen en zal een positieve sfeer creëren binnen de omgeving. Je moet hier vooral op letten als je in een bedrijf werkt met personeel dat direct met klanten te maken heeft. Als het personeel vrolijk en tevreden is zullen de klanten dit direct of indirect merken en zal dit de aankoop of andere zaken positief beïnvloeden.

Wil je goed kunnen meten of werknemers tevreden zijn over het bedrijf, het werk en alle randzaken, dan kun je een MTO uit laten voeren. Via dit onderzoek kun je precies te weten komen wat er verbeterd kan worden in het bedrijf en als je dit oplost zullen werknemers meer tevreden zijn. Dit wordt ook wel Vitaliteit medewerkers genoemd. Personeel zal dan harder en beter werken.

https://carrierepoort.nl/