Artscattleimprovement
Business / Food and Related Products

Kernthermometer

Een kernthermometer is een meetinstrument met insteekvoeler waarmee de kerntemperatuur van het te meten product uiterst nauwkeurig te meten is. Met de kerntemperatuur wordt de gaarheid van het product bepaald. Dit is noodzakelijk om voedselveiligheid te kunnen garanderen. Dit wordt ook door de Nederlandse wetgeving verplicht. Ondernemingen, die werken met levensmiddelen, dienen te voldoen aan de richtlijnen van HACCP. Een kwalitatief, goede voedselthermometer is daarom onmisbaar geworden voor bijvoorbeeld een horecaonderneming, grootkeuken, catering of kantine.

Kernthermometer vlees

Om het perfecte stukje vlees te bereid is de gaarheid essentieel. Dit is eenvoudig te bepalen door de kerntemperatuur te meten. Het is echter wel belangrijk om juist te meten:

  • Steek de insteekvoeler van de kernthermometer niet te dicht bij een stukje bot. Een stukje bot in of aan het vlees zal sneller heet worden. Gevolg is dat er een te hoge temperatuur weergegeven wordt in de display. Het stukje vlees zal daarom nog niet gaar zijn, ondanks dat de juiste temperatuur weergegeven wordt op de display.
  • Het tegenovergestelde gebeurt wanneer de insteekvoeler te dicht bij het vet wordt ingebracht. Vet isoleert namelijk, waardoor er een te lage temperatuur aangegeven zal worden. Het vlees kan daardoor te gaar zijn.

Welke kernthermometer?

De voedselthermometer van Ebro zijn kwalitatief, hoogwaardige instrumenten uit het topsegment. Speciaal ontwikkelt voor de voedingsindustrie. Om te voldoen aan de richtlijnen van HACCP is het gebruik maken van de Ebro meetinstrumenten essentieel. De mate van nauwkeurigheid en de snelheid waarmee resultaten weergegeven worden, maakt onder de professionals de Ebro TFX410 kernthermometer een zeer geliefd meetinstrument.

Door het meetinstrument jaarlijks te laten kalibreren weet je zeker dat het meetinstrument nauwkeurig blijft meten. Tijdens de controle wordt gekeken of de kernthermometer de juiste temperatuur weergeeft. Wijkt deze af van de standaarden, wordt de thermometer gekalibreerd. Na afronding van kalibratie zal een kalibratiecertificaat afgegeven worden. Zo voldoe de kernthermometer weer aan de HACCP richtlijnen en wordt voedselveiligheid gegarandeerd.

http://youtu.be/Ueawi7F6Px8

https://webshop.gullimex.com/nl-NL/Webshop.aspx