Artscattleimprovement
Image default
Business / Food and Related Products

Vleesgroothandel & beenhouwerij: slagersambacht

Een vleesgroothandel & beenhouwerij voor kwaliteitsvlees maakt het onderscheid. Het proces voor het leveren van het beste vlees begint in dit geval bijvoorbeeld bij een slachthuis in Anderlecht. Uiteraard is de selectie zorgvuldig samengesteld om de kwaliteit te garanderen. Na het slachten, is het tijd voor de verwerking van het vlees. Bijvoorbeeld van lamsvlees of van rundvlees. De verwerking in de vorm van versnijden en verpakken is het werk van de beenhouwerij. Uiteraard volledig op basis van de richtlijnen en met hart voor het product. De specialisten in de beenhouwerij zijn bekend en vertrouwd met het slagersambacht. Dat is ook een vereiste om het snijden van goede stukken vlees als professie te hebben. Na het verpakken van het vlees komt het in de koeling terecht en wacht het op de verkoop. 

Slachthuis in Anderlecht 

Er zijn op meerdere locaties in België slachthuizen gevestigd, zo is er ook een slachthuis in Anderlecht. Het is natuurlijk ideaal dat er naast het slachthuis in Anderlecht sprake is van een combinatie van vleesgroothandel en beenhouwerij. Vanuit de koeling van de beenhouwerij komt het verpakte kwaliteitsvlees via de vleesgroothandel rechtstreeks beschikbaar voor de verkoop. Zo is er sprake van een complete keten met begin en eind. Van dieren naar het slachthuis in Anderlecht tot het vlees in de beenhouwerij naar vleesverpakkingen in de vleesgroothandel. Het einde van de keten is dan bijna in zicht. Eerst volgt nog de verkoop aan bedrijven. Bijvoorbeeld aan restaurants, beenhouwers en groothandels. Of aan particulieren die rechtstreeks willen inkopen. Dat is bijvoorbeeld bij Manu Polis allemaal mogelijk. 

Kwalitatief hoogwaardig vlees bestellen 

De beenhouwerij doet het voorwerk en de vleesgroothandel het nawerk. Hier is het mogelijk om na het hele proces dat begon in het slachthuis in Anderlecht een bestelling te plaatsen. De taak van de vleesgroothandel is om vanuit voorraad vlees te leveren. Voor specifieke wensen is er in de beste vleesgroothandel altijd ruimte, maar wel op aanvraag.

http://manupolis.be/