Artscattleimprovement
Business / Food and Related Products

Wat houdt virtual reality in?

Het toepassen van virtual reality gebruikt steeds vaker. Maar is virtual reality eigenlijk, en waarvoor kan het allemaal gebruikt worden? Lees hier alles je wilt weten over virtual reality. 

Wat betekent het?

Virtual reality betekent dat eigenlijk niets meer en minder dan een schijnwerkelijkheid. Er wordt een werkelijkheid gecreëerd, die er eigenlijk op dat moment niet is. Dit wordt gedaan met behulp van een computer en het prikkelen van zintuigen als het gehoor en zien. De gebruiker krijgt hierdoor het gevoel dat hij zich in een bepaalde omgeving of situatie bevindt, terwijl dat in werkelijkheid dus niet het geval is. Het prikkelen van de zintuigen gebeurt door middel van een speciale stereoscopische bril en geluiden. Dankzij deze dingen krijgt de gebruiker het gevoel alsof alles dat zich op dat moment afspeelt in het echt ook gebeurd, terwijl dat dus niet zo is. Wil je meer weten over de techniek van virtual reality? Kijk dan eens op de vr startpagina.

Gamen en trainen

Bij virtual reality denk je misschien aan games, waarbij virtual reality dusdanig wordt toegepast dat gamers de ultieme game ervaring kunnen beleven. Virtual reality wordt echter niet alleen maar voor vrijetijdsbesteding gebruikt. Virtual reality wordt bijvoorbeeld ook ingezet bij het trainen van mariniers. Deze krijgen door middel van virtual reality bepaalde situaties en omgevingen voorgeschoteld, waarin de werkelijkheid wordt nagebootst. Op die manier kunnen ze zich alvast voorbereiden op aankomende werkzaamheden. Wil je graag meer weten over virtual reality? Kijk dan eens op de vr startpagina.