Artscattleimprovement
Business / Food and Related Products

Haarpinnen

Wat zijn haarpinnen? Haarpinnen zijn eigenlijk twee dunne pinnen met daaraan een bepaalde vorm. Dit kan van alles zijn. Van een parel tot en met een vlinder vorm. Haarpinnen zijn het meest bekend als mode-item voor de bruid bij de trouwerij. Maar de haarpinnen die de bruid draagt zijn een specifieke soort. Er bestaan veel meer soorten haarpinnen die op verschillende momenten gedragen kunnen worden. Te denken aan een gala, als een casual look voor op een verjaardag of zelfs naar het werk.

 

De meest bekende haarpin: voor de bruid

Als je aan een haarpin denkt en het zelfs opzoekt op Google vindt je allereerst haarpinnen die veelal gebruikt worden door de bruid bij een trouwerij. Het gaat hier veelal om wit/zilver kleurige haarpinnen. De haarpinnen bestaan bijvoorbeeld uit een bloemetjes vorm, parelvorm of een andere vorm.

 

Een haarpin voor de bruid hoeft trouwens helemaal niet duur te zijn. Ze zij al onder de 5 euro beschikbaar. Wat je hier natuurlijk wel bij moet onthouden is dat je dan niet een echte parel, echt goud of echt zilver koopt. Dit is namelijk niet voor dergelijke goedkope prijzen beschikbaar. Als je een haarpin van echt goud, zilver of echte parels wilt kopen dan zul je meer moeten betalen. Je zult wel goed moeten zoeken om dergelijk haarpinnen aangezien de meeste haarpinnen die verkocht worden niet uit echt zilver of goud bestaan. Aangezien het een accessoire is, is deze markt minder groot.

 

Verschillende stijlen

De haarpinnen voor de bruid zijn in de meeste gevallen aan de kleine kant. Op deze manier kun je zelf het model bepalen wat je mooi vindt staan. Zo kun je je gehele knot omringen met haarpinnen. Maar je kunt er ook voor kiezen om er een gedeelte van te doen of een bepaalde vorm te maken.

 

Haarpin voor andere gelegenheden

Vintage haarpinnen

Haarpinnen bestaan al jaren. De eerste haarpinnen werden gemaakt van bijvoorbeeld hout of ivoor. Dit soort haarpinnen waren groter dan de bruids haarpinnen, je kunt ze op de dag van vandaag bij veilingen vinden.

 

Doordat deze vintage haarpinnen niet zo klein zijn als haarpinnen voor de bruid hebben ze een hele andere uitstraling. Sommigen zouden bepaalde vintage haarpinnen als wat hippie achtig kunnen opvatten. Maar er zijn andere haarpinnen die simpelweg een wat meer casual look geven.

 

Kleurrijke haarpinnen

Voor de meer casual events kun je haarpinnen dragen die kleurrijker zijn. Zo zijn er haarpinnnen met een gekleurde bloem of vlinder. Deze staan zeer mooi in een knot op casual gelegenheden.

 

Grote haarpinnen

Zoals eerder al omschreven zijn er vintage haarpinnen die groter zijn, maar er zijn ook moderne haarpinnen die groter zijn. Bij de kleinere heb je vaak meerdere nodig om er een mooie stijl van te maken. Van de grotere haarpinnen heb je minder nodig om een bepaalde stijl uit te stralen.

 

Haarpinnen goedkoop online kopen

Welke haarpin je ook wilt hebben, ze zijn goedkoop online te koop. Je bent continu maar een paar kliks verwijderd van jouw favoriete haarpin.