Artscattleimprovement
Image default
Business / Food and Related Products

Wat kan ik zelf doen aan onderhoud voor mijn cv-ketel?

 

Onderhoud aan de cv-ketel kan veel geld kosten. Per jaar kan het u makkelijk €70,- kosten en om op deze kosten te bezuinigen, kunt u zelf ook actie ondernemen. In deze blog leest u wat u zelf kunt doen qua onderhoud, om uw cv-ketel zo goed mogelijk te laten lopen en de levensduur zo lang mogelijk te kunnen rekken. Hieronder vindt u een aantal werkzaamheden die gemakkelijk zelf uit te voeren zijn zonder dat u hulp nodig heeft van een expert. U kunt daarnaast ook eenvoudig op internet opzoeken hoe u deze werkzaamheden gemakkelijk zelf uit kunt voeren.

Onluchten van de cv-ketel

Het ontluchten van uw ketel doet de ketel ten goede. Bij het ontluchten van de cv-ketel zal naast de ketel ook de radiator ontlucht moeten worden. Wanneer je dit niet doet maakt uw cv-ketel waarschijnlijk veel geluid door de luchtbellen die er in de ketel zitten. Door de ketel en de radiator te ontluchten haalt u deze luchtbellen weg, waardoor de cv-ketel minder geluid maakt én de cv-ketel minder energie gaat verbruiken.

Waterdruk

De waterdruk van de installatie van uw cv-ketel dient ook met regelmaat gecontroleerd te worden. Een juiste druk zorgt ervoor dat de pomp goed werkt en dat er geen lekkages zullen komen. Het is dus van groot belang dat u hier eens in de paar maanden een blik op werpt.

Hulp van een expert

Wanneer u hulp van een expert nodig heeft op het gebied van onderhoud voor de cv-ketel, kunt u altijd uw loodgieter in de regio van Leiden inschakelen. SAM Loodgieter Leiden staat 24/7 klaar om u van dienst te zijn bij het verhelpen van al uw cv-ketel gerelateerde problemen en voorziet u graag van advies wanneer u dat nodig heeft. Zo hoeft u niet altijd een specialist langs te laten komen en kunt u met advies, zelf al een heel eind komen.