Artscattleimprovement
Image default
Business / Food and Related Products

Als vanouds, de januari health maand

Sinds jaar en dag kennen we de januari health maand. Gevuld met veel goede voornemens is januari de maand om het roer helemaal om te gooien. De maand waarin gestopt wordt met roken, dat nodige dieet wordt gestart of eindelijk begonnen wordt met gezonder leven. Met laatstgenoemde helpen we je graag op weg. Maar ‘gezonder leven’, wat houdt dat nu eigenlijk in? Wat ons betreft is dit de focus op natuurproducten. Waarom we dit zo belangrijk vinden? Simpel. Vandaag de dag word je overspoeld met bewerkte voedingsmiddelen in de supermarkt. Hieraan zijn welhaast alle goede bouwstoffen onttrokken tijdens de fabrieksbewerking. En laten die stoffen nu net ontzettend belangrijk zijn voor je gezondheid.

Geraffineerd versus ongeraffineerd

In veel van de levensmiddelen die we vandaag de dag eten zitten zowel geraffineerde suikers als geraffineerde zouten. Geraffineerd suiker is suiker dat is ‘gereinigd’ om het wit te kleuren, langere houdbaarheid te realiseren en het suiker een neutrale smaak te geven. Dit proces zorgt ervoor dat alle goede stoffen uit suiker worden gehaald. Vitaminen, vezels, enzymen en mineralen. Deze stoffen heeft ieder mens nodig om suiker goed in het lichaam te kunnen verwerken. Na het eten van geraffineerd suiker moet je lichaam deze stoffen uit het eigen lichaam halen. Maar deze stoffen heb je eigenlijk nodig voor je immuunsysteem en de balans van je hormoonhuishouding.

Zout is een onmisbare voedingsstof

Dat wil zeggen, wanneer je ongeraffineerd zout eet. Want ook geraffineerd zout is niet goed voor ons lichaam. Het gewone keukenzout mag dan wel een zoute smaak hebben, het voegt nagenoeg niets toe aan ons lichaam. Integendeel, keukenzout bevat vooral veel natriumchloride en dat heeft een bloeddruk verhogende werking. Ongeraffineerd zout zoals steenzout verbetert niet alleen de smaak van onze gerechten, maar heeft bovenal een werking die onze gezondheid bevordert. Dit komt door de unieke samenstelling van ongeraffineerde zoutsoorten die uitstekend aansluit bij ons celvocht en ons bloed.

Stevia en Himalayazout

Een goed voornemen in januari betekent dus de zeer verantwoorde keuze voor ongeraffineerd suiker en zout. Ongeraffineerde suikers vind je in Stevia zoetstoffen. Stevia Rebaudiana is een natuurlijk en gezond zoetmiddel afkomstig van de Steviaplant. Deze plant groeit van oorsprong tussen Paraguay en Brazilië. De bladeren van deze plant zijn vele malen zoeter dan ons reguliere tafelsuiker en geven een lekkere smaak. Bij het kiezen voor ongeraffineerd zout bevelen we je Himalayazout aan. Dit is de absolute topper onder de gezonde zouten.

 

https://www.steviahouse.nl/nl/zouten/himalayazout/