Artscattleimprovement
Image default
Business / Food and Related Products

Meer vrije tijd met een maaltijdbox

Welke maaltijdboxen zijn er?

De maaltijdboxen schieten als bospaddestoelen uit de grond – het landschap is erg veranderd. Met een maaltijdbox ontvang je (deels) biologische producten om snel en eenvoudig een maaltijd te maken. Wanneer je het leuk vindt om te koken en houdt van gezond en lekker eten, dan is een maaltijdbox perfect. Een maaltijdbox betekent namelijk dat je niet meer hoeft te bedenken wat je gaat eten en dat het avondeten gekoeld en wel bij je thuis wordt bezorgd. Dit is niet alleen gemakkelijk maar het bespaart je ook een hoop gedoe en dus ook tijd. Zeker in deze tijden van drukte kan een maaltijdbox uitkomst bieden en je kostbare vrije tijd opleveren.

De verschillende soorten maaltijdboxen

 De meeste aanbieders hebben één of meerdere maaltijdboxen – ieder weer met z’n eigen eigenschappen. Een standaard maaltijdbox bevat ingredienten om maaltijden te maken met vlees/vis en klein deel vegetarisch. Maar de meeste aanbieders bieden ook een vegetarische maaltijdbox aan zoals bijvoorbeeld HelloFresh. Bij sommige aanbieders focussen zich vooral op families met de zogeheten familybox – Mathijs Maaltijdbox is een goed voorbeeld hiervan. De Familybox is er vaak in 2 varianten. Variant 1 is een maaltijdbox met kindvriendelijke gerechten voor 2 volwassenen, en 1 – 2 kinderen. Een familybox is perfect om kinderen gezond te laten eten maar ze ook te laten wennen aan vele soorten groenten. Het is belangrijk dat kinderen op vroege leeftijd al bekend raken met de smaken van diverse groenten – dit zorgt er voor dat ze het eten van groenten waarderen en de kans groot is dat zij wanneer ze volwassen zijn groenten verkiezen in hun maaltijden. Er zijn ook een aantal maaltijdbox aanbieders die naast de reguliere en vegetarische maaltijdbox ook vegan, koolhydraatarm en glutenvrije maaltijdboxen aanbieden. 

De 5 belangrijkste dingen die je moet weten over de maaltijdbox

Zéér tijdbesparend: je zult gemiddeld ongeveer 3 uur vrije tijd per week vrijmaken
Je leert op een leuke manier koken: de gerechten zijn makkelijk te maken – zelf als je niet veel ervaring hebt met koken. Via (online) gerechtenkaarten wordt je stapsgewijs begeleid bij het maken van de lekkerste gerechten
Eet elke dag gevarieerd en supergezond: Je zult verbaasd zijn welke variatie je in je leven brengt met een maaltijdbox. Je eet elke dag van de week weer iets anders, Peruaanse aardappelsoep met feta, volkoren spaghetti met cherrythomaten en gruyére of aardappel-preisoep met créme fraise – vol van smaak en binnen 30 minuten op tafel.
Minder voedselverspilling door afgewogen ingrediënten: je zult geen voedsel meer weggooien want alles is precies afgewogen. Scheelt tijd en is heerlijk duurzaam.

 

http://www.freshboxplaza.nl/maaltijdbox/