Artscattleimprovement
Image default
Business / Food and Related Products

Frisser huis

In een gezonde leefomgeving ligt de luchtvochtigheid ongeveer tussen de 40 en 60%. Het is belangrijk om de lucht vochtig te houden binnenshuis. Als je huis niet de juiste luchtvochtigheid heeft, kan je last krijgen van droge slijmvliezen, droge neus en keelpijn. Daarbij komt ook nog eens kijken dat dingen sneller statisch worden bij een lage luchtvochtigheid. Niet alleen mensen en dieren hebben hier last van, ook kunnen materialen in huis hier last van krijgen. Bijvoorbeeld houtenvloeren of muziekinstrumenten hebben een bepaalde luchtvochtigheid nodig.

Er zijn verschillende apparaten om je huis vochtiger te maken. Met behulp van een luchtbevochtiger via shopvoorgezondheid kan dat. Deze luchtbevochtigers zijn er in verschillende vormen. Er zijn stoombevochtigers, ultrasoonbevochtigers en koudwaterverdampers. Deze apparaten zijn er perfect voor geschikt om de lucht in je huis te bevochtigen.

Bij een stoombevochtiger wordt gebruik gemaakt van stoom waarbij er water in het water reservoir eerst wordt gekookt. De bevochtiger blaast de stoom vervolgens de lucht in zodat de luchtvochtigheid verhoogd wordt. Deze vorm van lucht bevochtigen via dit apparaat kost erg veel energie.

Bij een ultrasoonbevochtiger wordt gebruik gemaakt van water met ultrasone geluiden. Er worden hoogfrequentie trillingen geproduceerd onder het water en deze trillingen zorgen ervoor dat het water tot een microfijne vezel wordt getransformeerd. Vervolgens worden deze vezels dan via een ventilator de lucht in vernevelt. Het voordeel van deze luchtbevochtiger is dat door de trillingen er geen bacteriën ontstaan in het water. Daarbij komt ook dat deze bevochtiger veel minder energie verbruikt.

Bij een koudwaterverdemper wordt gebruik gemaakt van een ventilator die de droge lucht opzuigt. Deze lucht wordt vervolgens langs een waterreservoir geleid om de licht daarna weer uit te blazen. De elementen zorgen er niet alleen voor dat de lucht vochtiger wordt, ook wordt de lucht gefilterd en dus schoon gemaakt. Het voordeel van het gebruik van dit apparaat is dat het energieverbruik laag is en dat er geen waterdruppels in de ruimte komen.

https://shopvoorgezondheid.nl/