Wanneer je als ondernemer zelf een zaak begint, dan zal je hier veel tijd spenderen. Dit is vaak niet erg, want veel ondernemers starten een zaak omdat zij het leuk vinden. Ze worden gedreven en geprikkeld bij het idee dat zij dit project zelf kunnen laten slagen of niet. Dit zien we ook vaak terug bij mensen die een zaak proberen te beginnen in de horeca. Het is hard werken, maar vrijwel alle mensen die in de horeca werken doen het werk, omdat zij dit leuk vinden en omdat hun passie hier ligt. Alle begin in natuurlijk moeilijk en je zult al snel merken dat je heel veel zelf moet doen, omdat het inhuren van personeel vaak nog te duur is. Je maakt dus lange dagen en moet bereik zijn erg ver te gaan. Je kunt bijvoorbeeld samen met je partner er voor kiezen om in het diepe te springen en dit avontuur aan te gaan. Een van jullie kan hierbij de keuken in en de ander zal dan de rol van gastheer of gastvrouw op zich nemen. Om een eigen restaurantje te beginnen is lastig, want niet alleen het eten moet goed zijn maar ook de bediening en de prijs-kwaliteit moet op elkaar afgestemd worden. Wanneer je restaurant dan eenmaal goed loopt en je misschien toch wel personeel extra nodig hebt. Sta je als eigenaar voor de volgende uitdaging. Het horeca cao zit vol met lastige regelgevingen en uitzonderingen. Het is daarom dat veel mensen in de horeca last hebben met de loonberekening. Het is een lastige taak en wanneer je extra personeel in dienst neemt, worden de zaken allemaal iets gecompliceerder. Toch hoeft dit geen probleem te zijn. Door middel van een HR salarisservice worden de lastige processen voor je geautomatiseerd en hoef je je dus geen zorgen meer te maken. Wanneer je dan vrij bent, hoef je niet nog uren te besteden aan de salarisberekening maar kun je ook daadwerkelijk genieten van je vrije dag. |
http://www.cbbs.nl |
Wanneer je als ondernemer zelf een zaak begint, dan zal je hier veel tijd spenderen. Dit is vaak niet erg, ...
Inhoudsopgave: