Artscattleimprovement
Image default
Business / Food and Related Products

Hoe kan je superfoods herkennen

Superfoods staan tegenwoordig al aan een heel aantrekkelijke prijs vaak ook in diverse folders van allerlei supermarkten. Zo kan je regelmatig in de Carrefour Market folder van de week kijken voor promoties rond gezonde voeding en superfoods.

In een gezonde keuken met volwaardige voeding kan veel voeding dat opgeslagen is in onze provisiekast of ijskast gecategoriseerd worden als superfoods. Maar wat zijn juist superfoods? Je vindt ze in elke supermarkt. Superfoods zijn functionele voedingsbronnen dat over eeuwen al werden gebruikt door traditionele culturen om de gezondheid en herstellingsproces te bevorderen. Superfoods waren voornamelijk te vinden in gebieden op hoge hoogte maar tegenwoordig zijn ze ook overal verkrijgbaar. We bekijken even een korte lijst met de belangrijkste superfoods dat de meeste nutriënten bevatten.

Chia zaden superfoods

Chia zaden zijn de op één na hoogste plantaardige bron van omega-3 vetten en ze werden al eeuwen geleden gebruikt bij de Indianen als energie booster. Chia zaden dien je rauw te eten nadat ze zijn getrokken in water zodat de vloeistof de zaden verdikt en men een heerlijk volle smaak krijgt. Chia zaden zijn in pakken van 250 gram te verkrijgen bij Albert Heijn. Hou ook hier de wekelijkse folders van Albert Heijn in de gaten voor tijdelijke promoties of prijsverlagingen.

Goji bessen superfoods

Goji bessen zijn superfoods die één van de hoogste voedingswaarde hebben. Ze zitten boordevol anti-oxidanten, mineralen en essentiële aminozuren, vitamine c en vele andere imuun boosters. Met hun zoete en samentrekkende smaak hebben Goji bessen een blijvende indruk, zeker wanneer je weet hoeveel potentie ze hebben op je gezondheid. Je kan deze superfoods stockeren op twee manieren: gedroogd voor in dagelijkse maaltijden zoals het ontbijt, of geweekt in water om bij de smoothie te doen. Bij Albert Heijn kan je tegen een goede prijs Goji bessen bestellen.

Superfoods komen vaak van ontwikkelingslanden dus wanneer je er aan denkt om superfoods te kopen kijk dan zeker of ze fairtrade zijn!


https://www.folderbode.be/nl/