Artscattleimprovement
Image default
Business / Food and Related Products

Wat betekent grand café

Grand café Bij Welling; wat betekent grand café

Er gaan allerlei termen de rondte als je het hebt over eetgelegenheden. Je hebt de bistro, de brasserie, maar ook het grand café. Maar wat zijn de verschillen tussen deze restaurants, of beter gezegd, zijn het allemaal wel locaties waar je kunt eten? Inderdaad, bij alle drie de gelegenheden kun je eten. Het zit hem meer in de entourage; de manier waarop je kunt eten en hoe zo’n gelegenheid eruitziet. Ook heeft het te maken met de gerechten die er worden geserveerd. Laten we eens kijken naar de verschillen.

De bistro annex de brasserie

Een bistro is een informele gelegenheid en is laagdrempelig. Het is geen restaurant en het is geen kroeg: het zit ertussenin. Soms schrijft men bistro ook wel als bistrot. Bistro’s beschikken zonder uitzondering over een bar. En ze hebben allemaal herkenbare gerechten. Vooral vlees voert de boventoon, maar ook frites, uiensoep en crème brulée staan meestal op de kaart. Ook de brasserie is een eetgelegenheid met weinig poespas. Bij een brasserie kan je echter van vroeg tot laat eten. Waar een bistro geen lunch serveert, kan je rustig aanschuiven bij een brasserie. Daarnaast is een brasserie ook uitermate geschikt voor een kopje koffie, een borrel met een hapje of een koel biertje. Op de menukaart van een brasserie vind je vaak biefstuk, zalmfilet, mosselen en frites.

Hoe zit het met een grand café

We kennen allemaal wel het café, een vaak morsige omgeving waar flink gedronken wordt. Een grand café heeft wat dat betreft meer allure. Het is de perfecte plek om overdag of vroeg in de avond een dagmenu te nuttigen of een wijntje te drinken terwijl je de plaatselijke krant leest. Daarnaast heeft een grand café een ruim assortiment gebak. Op de kaart staan broodjes, salades, soepen en eenvoudige gerechten. Voor meer informatie neem gerust een kijkje bij Grand cafe Welling in Duiven.